06 83 97 13 77 help@doktersindeknel.nl

   Waarom ‘Dokters in de knel’?

   Ik ben Audrey en ik ben verslaafd. Ik ben Audrey en ik ben arts. Jarenlang een goede, toegewijde dokter maar langzaam maar zeker ook een goed functionerende verslaafde. Totdat ik, in de nasleep van een calamiteit, onderuit ging.

   Dat is nu bijna vier jaar geleden. Inmiddels ben ik een verslaafde dokter in herstel. En ik zit goed in mijn herstel. Want dat kan, weet ik nu. Verslaving is een ziekte, een ziekte die goed te behandelen is. Maar dat weten heel veel mensen, ook in de zorg, nog niet. En als ze het al weten wil dat niet zeggen dat ze weten hoe ze met verslaafde collega’s of werknemers om moeten gaan. Het stigma is groot.

   Het stigma is heel groot. Ook bij de verslaafde dokter zelf. Of liever gezegd; de dokter die stiekem wel weet dat het niet goed met hem/haar gaat maar bang is om dat echt onder ogen te zien, bang is voor de gevolgen.

   Voor die collega’s is deze website. Omdat ik je graag wil helpen. Omdat ik graag wil delen wat ik de afgelopen tijd geleerd heb en omdat ik het niemand toewens zich te voelen hoe ik me -aan het einde van mijn actieve verslaving- voelde.

   Maar deze website is ook voor dokters die zich zorgen maken om een collega. Gaat het wel goed met hem/haar? Hij/zij doet raar. Trekt zich steeds meer terug. Is veranderd. Drinkt veel. Etc. Wat moet ik doen?

   En tenslotte voor werkgevers die met een verslaafde dokter te maken hebben; hoe ga je om met iemand met problematisch middelengebruik? En wie kan jullie daarbij helpen? Helpen om tijdens het herstel weer op een gezonde, verantwoorde manier aan het werk te gaan. En, op een veilige manier, aan het werk te blijven.

   Blog

   Schade

   Schade

   ‘Free your mind and the rest will follow’

   Verslaving is een ziekte. Een behandelbare ziekte.